sitemap sitemap
Zoek
foto

VCLB Gent heropent zijn gebouw.

Naar aanleiding van de versoepeling van de maatregelen tegen het Coronavirus is het CLB-gebouw vanaf 11 mei weer geopend. Om de veiligheidsmaatregelen te kunnen naleven is onze werking naar leerlingen, ouders en scholen wel nog steeds aangepast.

Momenteel ziet onze werking er als volgt uit:

 • Het CLB-gebouw is toegankelijk, je bent welkom! Indien je wenst langs te komen vragen we je vooraf een afspraak te maken via het nummer 09/277.84.00 tijdens de openingsuren van 8.30u tot 16.30u.
  De CLB-medewerkers zijn niet allemaal aanwezig op het CLB, de onthaalmedewerker zal je in contact brengen met de juiste CLB-medewerker om een afspraak te maken.
 • De medewerkers die hoofdzakelijk nog van thuis uit werken blijven bereikbaar op hun eigen mailadres en telefoonnummer.
 • Individuele tussenkomsten op het CLB met leerlingen of ouders zijn mogelijk. In samenspraak met scholen kan dit soms ook al op school. Op beide locaties moeten alle veiligheidsmaatregelen strikt worden nageleefd.
  Bezoek aan huis, stoep- of wandelgesprekken kunnen doorgaan, indien noodzakelijk. (Dit wordt binnen het CLB-team overlegd).
 • Een selectie van systematische contactmomenten en vaccinaties voor leerlingen zal nog doorgaan in de beperkt resterende tijd van dit schooljaar, op school of CLB. Vaccinaties krijgen hierbij voorrang. Ouders en leerlingen worden hiervan vooraf verwittigd.

 Voor ouders en/of leerlingen blijft de mogelijkheid om te chatten met een hulpverlener. Sommige chatmogelijkheden worden uitgebreid en versterkt.

 • U kunt alvast nog steeds terecht op de CLB-chat via https://www.clbchat.be (maandag t.e.m.donderdag 14-21 u.)
 • www.tele-onthaal.be (ma-di-do-vrij-zat 18 - 23 u., woensdag en zondag: 15 – 23 u.); ook telefonisch te bereiken via 106
 • www.awel.be (maandag t.e.m. zaterdag 18 – 22 u.): voor kinderen en jongeren; ook telefonisch te bereiken via 102
 •  www.jac.be (maandag t.e.m. vrijdag 13-19u): voor jongeren tussen 12 en 25 jaar

 We verwijzen jullie ook nog graag naar enkele interessante websites voor jongeren en ouders, die kunnen helpen als het eventjes moeilijk gaat of als je als ouder tips wilt rond opvoeding. 

We streven er naar om onze dienstverlening ook op deze manier kwaliteitsvol te laten verlopen en jullie zo goed mogelijk te helpen en ondersteunen. Alvast bedankt voor jullie begrip.


Terug naar overzicht