sitemap sitemap
Zoek
foto

An apple a day

'An apple a day keeps the doctor away'. Fruit eten is gezond. Fruit bevat een minimum aan calorieën en een maximum aan smaak.

Beschikken appels over bijzondere gezondheidstroeven?

  • Appels bevatten veel anti-oxidanten. Deze stoffen remmen de veroudering van het lichaam en vertragen het ontstaan van ouderdomsziekten. Ze bevinden zich hoofdzakelijk in de schil van de appel. Rode appels bevatten meer anti-oxidanten dan gele of groene. Is het om eeuwig jong te blijven dat Adam en Eva het riskeerden de 'appel' te plukken?
  • Appels bevatten ook veel voedingsvezels, wat de darmwerking ten goede komt.
  • Appels verlagen gevaarlijke cholesterol in het bloed en zorgen er voor dat er minder suiker opgenomen wordt uit de darm.

Is een appel uit de tuin gezonder dan een bewaarappel uit de winkel?

  • Een appel die op een natuurlijke wijze groeit en rijpt, bevat een grotere variatie aan gezonde voedingsstoffen. Het niet zo perfecte uitzicht neem je er maar bij. Paul Cézanne vond het wel de moeite waard om die appels in al hun vormen en kleuren te schilderen en Isaac Newton kon het ook niet laten er naar te kijken.

Hoe een appel eten?

  • Een appel ligt goed in de hand, is een gezonde snack, lest de dorst, is direct klaar en kan overal gemakkelijk gegeten worden.
  • Schillen van een appel is niet nodig, wassen wel als de appel uit de winkel komt. Een appel uit de tuin kan je mooi laten glimmen door hem proper te wrijven. 

Meer weten

Terug naar overzicht